Svømmetunnel og ekstern arbeidskraft

Havbruksstasjonen har i en uke hatt Endre Grimsbø boende på anlegget

Ved Landanlegget har vi et spennende prosjekt med en svømmetunnel. Den er bygget i et stort kar som er 12 meter i diameter. Prosjektet ledes av Øyvind Aas-Hansen fra Nofima. Mange har bidratt til at svømmetunnelen er en realitet, deriblant Endre Grimsbø. Han har jobbet for å kunne styre instrumenteringen av tunnelen gjennom via data. Han har også tidligere vært med i planleggingen og utformingen av svømmetunnelen.

Fasiliteter
Ved Landanlegget er det mulig å overnatte for forskere og andre som jobber med prosjekter ved Havbruksstasjonen. Vi har to sovealkover, minikjøkken og sofagruppe på loftet. Det er også tilgang til dusj. Om ønskelig har man også mulighet for å kjøpe lunsj i vår kantine til en rimelig penge.
 
Endre Grimsbø har jobbet og bodd ved stasjonen under sitt ukeslange opphold her i Tromsø. Han er veldig fornøyd med å kunne gjøre dette og synes det er effektivt å kunne jobbe og samtidig få bo på arbeidsplassen. Grimsbø legger til at han synes fasilitetene er flotte. Han får utnyttet tiden maksimalt og han slipper den daglige reisetiden mellom Kårvika og byen.
 
 
Endre Grimsbø og Anders Karlsson ved svømmetunnelen.
 
Hvorfor Havbruksstasjonen i Tromsø?
Valget for dette prosjektet falt naturlig å gjennomføre ved Havbruksstasjonen på grunn av beliggenhet og de tilgjengelige fasilitetene. Prosjektet er et samarbeid mellom Nofima og Universitetet i Tromsø med forsker Øyvind Aas-Hansen Nofima og Anders Karlsson, postdoktor ved Universitetet i Tromsø, i spissen. Forskere, ingeniører og teknikere, både internt og eksternt, er noen av de mange dyktige som jobber med dette prosjektet.

Nyheter

Sterk tro på oppdrettstorsken

Øyvind J. Hansen har fulgt den norske oppdrettstorsken siden den først...

Fylkesrådet i Troms støtter RAS

Fylkesrådet har bevilget 13,5 mill kr til etablering av forskningsanle...

Fagpressen på besøk

Norsk Fiskeoppdrett / Kyst.no på reportasjetur